מקומונט חיפה והקריות

תכירו את מוטי קרמנר בן ה-80 מחיפה, אחד מאספני הבולים בישראל

מוטי קרמנר מחיפה - צילום יחצ

מוטי קרמנר, 80, גמלאי של רפאל, נשוי עם 3 ילדים ו-8 נכדים, נולד וגדל בחיפה. אביו נולד בגרמניה ובתור ילד היה אספן בולים, אבל כשנאלצה המשפחה לעזוב את גרמניה לישראל ב1934, הוא נאלץ להשאיר מאחוריו את האוסף.

אימו הגיעה לחיפה בגיל 6 וכדי להתפרנס כנערה היתה עובדת בחנויות שונות, כולל חנות בולים. אחת החנויות הייתה שייכת לסוחר בולים אנגלי שהציע לה להתחיל לאסוף לעצמה בולים “לצערי לא עשתה זאת” . “אני זוכר שהתחלתי לאסוף בולים בתור ילד, אספנו כל בול במיוחד בולי פלשתינה, שהיו בשימוש של הדואר דאז. אם היה בול שהגיע מחו”ל,  היית נחשב אז למלך השכונה” מספר מוטי, “בשנת 48 עם קום המדינה, כל הבולים התחלפו לבולי ישראל” ומובן שעסקנו באיסוף בולי ישראל החדשים.

בסביבות גיל 37-38 חזר אל מוטי הדחף והצורך להתעסק שוב בבולים. מוטי מצטרף למועדון בולאי חיפה עם אוסף של בולי מצרים, ביניהם המלך פארוק. מוטי המשיך להתעמק בנושא ובשנת 1987 השתתף לראשונה בערוכה בחיפה והציג לראשונה את האוסף שלו. “המשכתי עם השנים להרחיב את האוסף שלי, אוסף מסורתי של בולים ומכתבים משנת 1867 עד  ועד שנת 1914”.

מוטי החל להתעניין בהיסטוריה של הדואר  מהתקופה העותומנית, בדגש על התפתחות הדואר של העיר ביירות . כך בנה לעצמו אוסף נדיר של בולים המספרים את סיפורי ההיסטוריה עד שהאימפריה העותומנית התפרקה בסוף מלחמת העולם ה-I בשנת 1918. יחד עם האוספים החל מוטי להציג בתערוכות בולים בעולם, הפך לשופט בינלאומי בתערוכות בעולם בנושאי בולאות מסורתית והיסטוריית הדואר, עד שנאלץ לפרוש בינואר האחרון עם הגיעו לגיל 80.

כיום מוטי הוא יו”ר האגודה הבולאית של חיפה, אגודה וותיקה הקיימת מעל 85 שנה, עם עשרות חברים פעילים ביניהם עורכי דין, רופאים, עובדי תעשיה כשהדבר המרכזי שמאחד בין כולם – הוא האספנות של הבולים. בימים אלו הוא משתתף עם האוסף שלו בתערוכת הבולים הוירטואלית AAPE 2021 , הגוף שמארגן את התערוכה הנו התאחדות בולאי ישראל, הארגון שמאגד את אספני הבולים בישראל. התערוכה יוצאת לדרך השנה באופן וירטואלי בין התאריכים 15.6-30.6, בעקבות שיתוף פעולה בין  3 מדינות: ישראל, ארה”ב, איחוד האמירויות, כשכל אחת מהמדינות מציגה עד 9 אוספים – אחד באגף הכבוד ושמונה באגפים האחרים, בדגש על אוספים שרובם קשורים למזרח התיכון.

התערוכה הנה ביוזמת התאחדות בולאי ישראל, עמותה שלא למטרת רווח, שהוקמה לשם טיפוח וקידום נושא הבולאות בארץ. תערוכת בולים וירטואלית AAPE 2021 , תפתח בין ה-15/6 עד ה-30/6, פתוחה לקהל ללא תשלום, אתר התערוכה www.aape2021.com